Tatt på senga

27/10/2009 at 21:35 (Uttrykk)

Når folk blir skikkelig overrasket, sier media gjerne at de ble tatt på senga. Her burde det være flere enn meg som finner en alvorlig logisk brist. De aller fleste som har et seksualliv utover seg selv, vet at det er ganske vanlig å bli tatt på senga. Mye av aktiviteten finner tross alt sted der. Noen har kanskje bare svette og litt støle minner fra baksetet på en Opel, men fatt mot! Dere tas nok på senga når tiden er inne dere også. Så hvorfor skal liksom dette være en overraskelse? Fordi hvis noen tar en på senga og rasker over en, så er man overrasket etterpå?

Den kjøper jeg ikke, selv om jeg skal ha penger av alle som bruker den i ettertid. Jeg tror nok snarere sjokkoblingen stammer fra steinalderen. Jepp, steinalderen igjen. Fin tidsalder. Men tenk tilbake på den. Mange har kanskje glemt at man i de dager sov på mammutskinn på det kalde steingulvet i hulene sine, uten å vite at det var mer komfortabelt å sove i senga. At senga ikke var oppfunnet får stå for noen andres regning, det er lov å tenke utenfor boksen, eller i dette tilfellet hulen. Men det var harde tider, det kan sikkert besteforeldrene dine skrive under på. Kanskje hadde de vært bedre om alle fikk seg en god natts søvn, og det var nok her evolusjonen tok sitt neste grep. Når man hadde ilden, hjulet og jula på plass, var det bare å ta neste naturlige skritt, og alle som har opplevd julefeiring med familien vet at ingenting slår ei god natts søvn etterpå. Dermed kom et lyst hode opp med senga. Underarter av denne er sovesofaen, feltsengen og soveposen.

Med de ufattelige rekreasjonsmulighetene senga ga, ble folk mer uthvilte. De fikk nå mer energi til andre ting, som for eksempel reproduksjon, derav befolkningsveksten og behovet for svartedauden. Men i og med at sengene var så forbasket mye bedre å ligge på enn mammutskinn, hadde folk lett for å bli liggende utover dagen. Dette kalles i dag egenmelding. Men når mor og far ligger i samme seng og ikke er slitne og ungene er ute og denger nabogutten, ja, da kan mor og far lage enda et tilskudd til flokken uforstyrret. Dette krever at far tar mor på senga, og jeg skal vedde på at mor ikke så den komme første gangen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: