Å få spader

08/04/2010 at 21:04 (Uttrykk)

Det finnes mange måter å beskrive galskap på, og begynner man å kjenne galskapen komme krypende fordi et eller annet frustrerer en, da sier man gjerne at man får spader. Dette sies gjerne mens man holder hendene oppgitt opp foran seg, knytter nevene og knurrer. Eksempler på situasjoner kan være når PCen lever sitt eget liv og til stadighet sletter de lange og flotte blogginnleggene du skriver, eller når man for førtisjette gang tålmodig forklarer noen hvorfor de tar feil, hvorpå vedkommende selvsagt nekter å innse åpenbare fakta, som for eksempel at sola ikke er en planet. Men hvor kommer spadene inn her?

Jeg er glad i å få gaver, og kan helt klart se nytten i å få en spade. Flere spader gjør det jo bare greiere dersom en av de skulle bli utslitt. Sånn sett er det helt greit å få spader. Skulle man trenge å grave seg ned i tide, eller bare ha behov for et effektivt våpen mot zombier eller narkomane, er spader kjekke å ha. Men i dette tilfellet er det ikke snakk om praktisk redskap. Trykket ligger nemlig tungt på a-en i ordet, som gir det en mer depressiv klang. Så god er jeg på å beskrive lyder. Så putt redskapen tilbake i skuret og forbered deg på noe ganske annet.

Nå som redskapen er ute av veien, står vi igjen med et siste alternativ. Alle som har spilt kort er godt kjent med de forskjellige merkene eller tegnene der: kløver, ruter, hjerter og spar. Men spar kaltes i gamle dager spader. Sikkert fordi det ligner litt på en hagespade om man bruker fantasien og godviljen litt. Og spiller du til dømes spardam, er det noe skikkelig dritt å få spar, eller spader om du vil. Det gir nemlig minuspoeng. Og alle som får minuspoeng over tid vil før eller siden bli gale, har man nå bevist. Litt som at minusgrader over tid gir frostskader, gir minuspoeng over tid hjerneskader. Frontallappene kollapser, og eneste utvei er lobotomi. Eller eventuelt å denges med en spade. Dette er et kjent syndrom hos de som sitter og spiller spardam på pcen eller mobiltelefonen i timesvis hver dag, og er også årsaken til at de er gale nok til å gidde og sitte med det over tid. Så tenk over det neste gang du spiller vri åtter og bestemmer deg for å vri til spar. Det kan ha uante konsekvenser for sarte sjeler og kan gjøre det nødvendig å grave seg ned i tide.

Reklamer

6 kommentarer

 1. Ingunn said,

  Eg trur at å få spader stort sett er eit austlandsproblem. Her på vestlandet får vi oftare fnatt.

 2. Mamma said,

  Hahaha, bra!

  Men hva er det vi tar for God fisk, og hvorfor?

  😉

 3. anders said,

  Knall! Jeg søkte etter «få spader» og regnet egentlig ikke med noe som helst forklarende.

 4. anders said,

  Menneh, den utredningen der bygger jo også bare på en antagelse; «det står att spader här troligen är en ombildning av spatt». Bare troligen altså. Så det kan like godt være som du sier pga kortspill.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: