Å vite hvor skapet skal stå

13/09/2010 at 18:17 (Uttrykk)

Det er mange som skryter på seg at de vet hvor skapet skal stå. Atter andre snakker lavmælt og nervøst om at de kjenner folk som vet noe av det samme. Nervøsiteten skyldes at dette i de fleste tilfeller er konene deres, alternativt sjefen. Men det går jo ofte ut på det samme. Det er snakk om mennesker som vet hvordan de vil ha det, og som gjerne går over lik for å få det sånn. Folk som vet hvor skapet skal stå er i norsk folketro bestemte, herskesyke og småpsykotiske. Og en massiv overvekt av dem er kvinner.

Ikke at det er noe feil i å ha meninger selv om man er kvinne, vi har jo tross alt gitt dem en del rettigheter med årene. Dessuten kan du banne på at de ville hatt meninger uansett om de fikk lov eller ei. Så det er greit å gi dem retten mens man enda kan late som om det var storsinn og ikke bare redsel for god gammeldags juling med et kjevle som gjorde det. Og ja, det heter faktisk «et kjevle.» Det er sykt, men sant. Hvem er det egentlig som sier det? Uansett. Tradisjonelt sett er det kvinner som vet hvor skapet skal stå, og det skyldes generelt sett at menn tar rennafart og driter i møblering og innredning. Så lenge TVen og sofaen er stilt opp på en nogenlunde hensiktsmessig måte, så sier vi oss fornøyde. Ulempen er at vår tilkomne såkalte bedre halvdel sjelden er fornøyd før kåken er møblert med millimeterpresisjon. Og hvem tror du må flytte tingene rundt til alt gjenspeiler de syke idéene inne i hodene deres? Dem selv? Hah.

Det er her mannens rolle i hjemmet kommer inn. Den går stort sett ut på å gjøre akkurat som man blir bedt om, slik at man får lov til å se på tippekampen på lørdagen og leke litt med verktøyet i garasjen en kveld i uka. Nå tenker du kanskje at det ikke er så galt å ommøblere litt innimellom. Da er du enten kvinne, eller så har du vært singel veldig lenge. Tunge løft er jo ikke noe problem. Problemet oppstår når man for syttende gang skal flytte skapet eller skjenken eller hva det måtte være, fordi den kanskje ikke passet så godt akkurat der. Til å vite akkurat hvordan man vil ha det, er kvinner ganske ubesluttsomme. Det er derfor menn var hærførere. Ingen så noensinne Cæsar stå og flytte phalanxer fordi de kanskje gjorde seg bedre borte ved elva der, det ville matchet fargene på skjoldene bedre. Man så aldri Rommel omrokkere tanksbataljonene sine fordi de grønneste tanksene ikke gjorde seg så godt sammen med de grå.

Det er også derfor menn er fredsmeklere. Vi vet at kvinner, på tross av det de selv tror, ikke har snøring på hvor skapet skal stå. Allikevel gjør vi en hederlig innsats for at de skal få beholde den selvtilliten. Vi liker nemlig husfred når det er tippekamp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: