Som plommen i egget

28/03/2011 at 19:50 (Uttrykk)

Det siste halve året har undertegnede hatt det som plommen i egget, uten helt å vite hva dette egentlig innebærer. Joda, jeg kjenner til den gjengse oppfatningen at det betyr å ha det så bra som man får hatt det. Det strider naturligvis mot min overbevisning om at livet alltid kan bli enda mer awesome, men det skal vi ikke gå nærmere inn på nå. Bare godta at jeg har rett i det. Uansett har jeg hatt det fett, som forøvrig er ca 27% av eggeplommen, noe som har ført til at jeg ikke har hatt tid til å oppdatere her. I dag er jeg syk, så jeg tar meg tid! Dessuten hadde jeg lyst.

Å ha det som plommen i egget er, som nevnt, å ha det skikkelig ok. Faktisk ganske bra. Om ikke veldig. Alt er liksom på stell. Mer om akkurat det å ha noe på stell ved en senere anledning. Men er det egentlig særlig kult å være en plomme i et egg? Jeg er ikke akkurat nasjonens fremste ekspert på reproduksjon hos fugler, for eksempel fatter jeg ikke hvordan de har seg uten å ha utovertiss, så hva som foregår inni det egget ønsker jeg ikke å spekulere i. I grunnen ser jeg for meg at plommen bare ligger der. Det er ikke mye å gjøre inni et egg. Man har ikke TV, det er lite tilgang på bøker, og jeg tipper at egg med innlagt internett ligger noen år frem i tid. Regner med at hvis man spør dem, vil Illustrert Vitenskap tidfeste det ca ti år frem i tid. Vi må altså vente minst femti. Uansett, det høres skrekkelig kjedelig ut. Man er ikke akkurat veldig trygg inni der heller. Eggeskall er ikke akkurat stålvegger. Vitenskapsmenn kan gnåle om hvor sterkt materiale det er i forhold til størrelse etc, men det hjelper fint lite når egget knuser bare man holder litt hardt i det. Jeg nekter dog å gå med på at det å ha det som plommen i egget skal bety at man kjeder seg og sitter og er redd for å dø som en følge av most bolig. Jeg tror vi må antropomorfisere det hele litt.

Før man blir født befinner man seg inni magen til moren sin. Dette vet mange av oss fra før. Inni der er det trygt og varmt, og man mates 24/7. Det er en fullstendig trygg og ansvarsløs tilværelse, så lenge man ikke har en mor som er tung rusmisbruker, og man klarer å styre unna eventuelle kleshengere og slikt som prøver å ødelegge kosen. I motsetning til en eggeplomme har man også muligheten til å sparke litt, snu på seg og finne på annen faenskap mens man ligger der. Rastløshet er med andre ord ikke noe problem. Og det er akkurat sånn jeg mener å ha hatt det de foregående seks månedene: trygt og ansvarsløst, og ganske underholdende. Å ha det som plommen i egget er med andre ord bare en lett omskriving av det å ha det som et barn i mors liv. Og det er jo litt vakkert, er det ikke?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: